15. februar 2020, na Kmečki tržnici Videm Krško
V soboto je pustna tržnica Videm Krško gostila več novinarjev, ki so ob degustiranju jedi skrbno beležili dogajanje s fotografskimi objektivi in kamerami ter se ob tem udeležili tudi otvoritve prvega ribomata v Sloveniji. V ribomatu se lahko kupiti štiri produkte, in sicer dimljeno postrv, namaz iz dimljene postrvi, svež file iz postrvi in svežo postrv. Izdelki so vakumirani in se dnevno oz. po porabi polnejo v ribomat. Vsi produkti so etiketirani, na avtomatu pa so razvidne tudi cene posameznega izdelka. Projekt, ki so ga izvedli v ribogojstvu Pavlič - AKVAL, je del projekta Riba je IN. Ribomat z nakupom izdelka iz postrvi je predala namenu podžupanja Ana Somrak.
Direktorica CPT Krško Kristina Ogorevc Račič je na otvoritvi ribomata dodala, da je s tem bogatejša tudi ponudba rib na videmski tržnici, ki je pred desetletji že imela ribarnico: "Ribe so namreč v prehrani zelo pomembne, zato se trudimo preko projektov, da bi pomen rib in ribjih izdelkov lokalne pridelave ozavestili tudi pri lokalnemu prebivalstvu in da bi se te čim pogosteje znašle na jedilnikih."