+386 40 435 578  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

      

 

Ribe na naravovarstvenem območju

Aktivnosti na projektu

 

Nosilec projekta je Občina Sevnica, partnerji pa so: Posavski muzej Brežice, Ribogojec podjetje Akval d.o.o. in Turistična zveza Občine Sevnica.

 

Skupna vrednost operacije, sofinancirane iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo, znaša 314.585,93 evrov, predvideni znesek sofinanciranja pa je 200.000,00 evrov. Zaključek projekta je predviden do konca oktobra 2021.

 

Namen operacije je povečati zanimanje za oskrbo z ribami in ribjimi izdelki ter s tem izboljšati ozaveščenost o pomenu rib v zdravi prehrani pri prebivalcih območja LAS ter jim ponuditi ribo tudi na dodatnih naravovarstvenih območjih, kot je na primer Lisca. Operacija deluje na osnovi priložnost in izzivov SLR: P4: Krepitev in spodbujanje lokalne samooskrbe s svežo, kakovostno in varno hrano, P7: Ohranjanje narave in krajine ter vključevanje naravne in kulturne dediščine v razvoj trajnostnega turizma in P8: Razvoj in implementacija inovativnih turističnih produktov in ponudbe v povezavi z drugimi sektorji gospodarstva ter s poudarkom na promociji in trženju. Posredno bo operacija naslovila še druge potrebe opredeljene v SLR in sicer se bo kot kazalnik vzpostavilo novoustanovljeno podjetje. Zavod bo kot info točka oz. platforma, na kateri bodo zbrani postopki in vse potrebne informacije, kako registrirati ribogojsko dejavnost, izvajala se bodo tudi izobraževanja na temo ribogojstva. Zavod bo izvajal analize vode in sicer fizikalno-kemijske lastnosti vode, kar bo služilo za ugotavljanje tudi potencialnih lokacij za postavitev novih ribogojnic Analize bi se izvajale v neposredni bližini šol, kjer bi se ugotovilo ali imajo šole možnost izrabe vodnega potenciala za manjši vzrejni/okrasni ribnik in kakšna je kakovost vode, se pravi ali je primerna oziroma ni primerna za vzrejo rib. Potencial šol za spoznavanje s samooskrbo z ribami. Navedeno bo novoustanovljeni zavod izvajal po zaključku operacije in nadaljeval delo, ki ga je v projektu izvajal njegov lastnik ribogojec Akval d.o.o..

 

Glavne aktivnosti pri operaciji so: A1 Koordinacija in vodenje projekta, A2 Ureditev prostorov, priprava razstave, izvedba delavnic in analiz, A3 Oblikovanje novih produktov in A4 Promocija in obveščanje javnosti.

KONTAKT

AKVAL d.o.o. Blanca 89A,

8283 Blanca

 

Telefon: +386 40 435 578

E-pošta: info@akval.si

LOKACIJE

PIŠKOTKI

 

 

© 2020 Akval d.o.o. Vse pravice pridržane. Agencija.5ka