+386 40 435 578  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

      

 

Riba je in

Aktivnosti na projektu

 

Namen projekta je povečati zanimanje za oskrbo z ribami in ribjimi izdelki ter s tem izboljšati ozaveščenost o pomenu rib v zdravi prehrani pri prebivalcih območja LAS. Trajno povečanje rabe rib bo doseženo z razvojem skupnosti, katere vpliv bodo čutili vsi prebivalci posebej pa tudi družbene skupine, ki so prehransko najbolj odmaknjene od povprečja (socialno šibki in bolni). S tem pa bo posredno prišlo tudi do razvoja ribogojstva, ki bo na območju LAS dobil tako okoljsko kot tudi gospodarsko pomembnejšo vlogo.

 

Nosilec projekta je Občina Sevnica, partnerji pa so: KŠTM Sevnica, Društvo kmetic Sevnica, Društvo kmetic Brežice, Društvo kmečkih žena Arnika iz Radeč, Društvo podeželskih žena Pod Gorjanci iz Kostanjevice na Krki, ribogojsko podjetje Akval d. o. o. z Blance in Občina Krško.

 

Skupna vrednost operacije, sofinancirane iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo, znaša 272.522,50 evrov, predvideni znesek sofinanciranja pa je 199.993,15 evrov. Zaključek projekta je predviden do aprila 2021.

 

V sklopu projekta se bodo zvrstile številne dejavnosti z osrednjimi cilji krepitve kakovostne prehrane, vključevanja kakovostnih prehranskih izdelkov v prehrano domačinov in širjenja kulture uravnotežene prehrane z ribami. Po celotnem Posavju bodo izvedene kulinarične delavnice, predavanja in izobraževanja, organizirani bodo razni ribji dogodki s promocijo posavske postrvi, v Sevnici bo urejen tudi razstavno-turistični in izobraževani prostor s pripravo razstave in tudi ulične razstave, aktivi kmečkih žena bodo pripravljali dobrote iz ribe za javne prireditve, oblikovani bodo inovativni pristopi ponudbe rib lokalnemu prebivalstvu.

KONTAKT

AKVAL d.o.o. Blanca 89A,

8283 Blanca

 

Telefon: +386 40 435 578

E-pošta: info@akval.si

LOKACIJE

PIŠKOTKI

 

 

© 2020 Akval d.o.o. Vse pravice pridržane. Agencija.5ka